Farebná chia torta

Torta sa podáva mierne zmrazená, aby bola osviežujúca, ale nie ako zmrzlina.

Ingrediencie

Korpus:
130 g bezlepkových ovsených vločiek
100 g datlovej pasty
10 PL kokosového oleja
Čučoriedkový tvaroh:
250 g jemného tvarohu
150 g gréckeho jogurtu
5 PL čučoriedkového džemu alebo rozmixovaných čučoriedok
2 PL mletého maku
2 PL chia semienok
Ružová ricotta:
250 g ricotty
2 – 4 PL kyslej smotany
4 PL citrónovej šťavy
4 ČL brezového cukru
2 PL chia semienok
2 ČL prášku zo sušeného Acai
2 ČL prášku zo sušeného Pitahaya
Poleva:
100 g bielej čokolády
2 – 4 PL nátierkoveho masla
sušené maliny na ozdobu

Postup prípravy

Všetky suroviny na korpus spolu rozmixujeme v mixéri. Vznikne lepkavá hmota, ktorú natlačíme do tortovej formy o priemere 19 cm. Dáme vychladiť do chladničky, kým pripravíme náplň.

Suroviny na čučoriedkový tvaroh zmiešame, chia semienka pridávame na koniec. Môžeme použiť aj iný džem, ktorý má výraznú farbu. Zmes navrstvíme na korpus a zarovnáme. Dáme chladiť do chladničky.

Surovina na ružovú ricottu zmiešame. Množstvo kyslej smotany pridávame podľa chuti, slúži na odľahčenie zmesi, aby nebola príliš hutná. Prášok zo sušeného ovocia pridávame podľa chuti a žiadanej intenzity zafarbenia. Acai má výraznú chuť, tak ho nepridávajte veľa. Chia semienka zas pridávame ako posledné. Zmes potom navrstvíme na čučoriedkový tvaroh a dáme znova chladiť do chladničky.

Pred podávaním, vložíme tortu do mrazničky asi na 15 - 20 minút. Má byť chladná, mierne tuhá, ale nie zmrznutá. Na vrch natrieme polevu z roztopenej čokolády zmiešanej s natierkovým maslom (mierne osvieži chuť sladkej čokolády). Na záver posypeme sušenými malinami.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz