Fazuľový šalát s cuketou

Rýchly obed alebo večer plný bielkovín, i keď rastlinného pôvodu

Ingrediencie

1 plechovka bielej fazule
1 menšia cuketa
pažítka

zálievka:
1 PL olivový olej
1 PL citrónová šťava
soľ, mleté čierne korenie, prípadne iné obľúbené korenie

Postup prípravy

Plechovku bielej fazule scedíme a dáme do hlbokého taniera. Cuketu umyjeme a škrabkou ju naporcujeme na plátky. Ja to robím tak, že najskôr z jednej strany naškriabem 4 plátky, potom z protiľahlej tiež 4 plátky a takto pokračujem dokola, kým mi nezostane len stred s jadierkami. Tie tam nedávame.

Zmiešame suroviny na zálievku. Premiešame kým sa olej spojí so šťavou a pridáme korenie. Chutné je aj s šili vločkami, alebo s roztlačeným cesnakom. Potom zálievku vylejeme na šalát a dobre premiešame. Dozdobíme na drobno nasekanou pažítkou a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom