Fazuľový šalát s tuniakom

Ingrediencie

1/2 plechovky bielych maslovych fazulí
1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave
1/2 červenej cibule
1 hrsť čiernych olív
1 hrsť cherry paradajok
pár lístkov bazalky
Zálievka:
2 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
soľ, čierne korenie

Postup prípravy

Fazuľu a tuniaka necháme stiecť z nálevu a dáme ich do taniera. Cibuľu nakrájame na jemné mesiačiky, paradajky na polovice. Spolu s olivami to všetko nasypeme k fazule a tuniakovi. Dobre premiešame.

Teraz si pripravíme zálievku. V pohári si zmiešame olej, citrónovú šťavu a dochutíme s so soľou a korením. Všetko potom vylejeme na šalát a premiešame. Necháme odstáť aspoň 20 minút, aby sa chute prepojili. Posypeme bazalkovými lístkami a môžeme podávať.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom