Fish&Chips v pivnom cestíčku

Ingrediencie

320 g filety z tresky
limetove mesiaciky
zemiaky
kokosový olej na vyprážanie

Cestíčko:
1 ks vajce
50 g hladká múka
5 PL svetlé pivo
1/2 ČL sóda bikarbóna
1/2 KL soľ
Petržlenová alebo zelerová vňať

Postup prípravy

Zemiaky nakrájame na mesiačiky a vyprážame v kokosovom oleji. Po vybratí z oleja ich osušíme v papierovom obrúsku a následne osolíme.

Spravíme cestíčko na obaľovanie. Všetko spolu zmiešame, cestíčko by malo byť také husté, že keď spravíme kvapku na tanieri a prstom cez ňu prejdeme, tak sa cestička nespojí. Do cestíčka môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú alebo zelerovú vňať, pre krajšiu vôňu a chuť.

Rybu osušíme papierovým obrúskom a až potom namočíme do cestička.

Následne opražíme v horúcom oleji z každej strany. Po vybratí necháme stiecť zvyšný olej na papierový obrúsok.

Ak nám zostane cestíčko, spravíme si malé smažienky, deti ich milujú. Podávame s tatarskou omáčkou, alebo šalátom coleswav.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou