Frankfurtská polievka

Ingrediencie

2 PL bravčová masť
2 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 KL drvená rasca
4 ks frankfurtské párky
2 KL mletá paprika zaúdená
1 štipka kajenská paprika
2 ks väčší zemiak
1 liter hovädzí vývar
1 dl smotana na varenie
2 PL hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
majorán

Postup prípravy

V hrnci rozpálime tuk a pridáme nadrobno nasekanú cibuľku. Prisypeme rascu a necháme restovať, kým obsah pekne nezhnedne.

Potom pridáme na kolieska nakrájané párky, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Zaprášime zaúdenou i kajenskou paprikou a opäť premiešame. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky a všetko zalejeme vývarom. Pridáme roztlačený cesnak a necháme polievku zovrieť a medzitým si vymiešame múku so smotanou.

Keď sú zemiaky mäkké, pomaly za stáleho miešania prilejme zátrepku a necháme ešte chvíľu prebublať.

Nakoniec primiešame majoránku a odstavíme z ohňa. Podávame s čerstvým chlebíkom.

Podobné recepty

Sendvič Monte Cristo

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami