Základná paradajková omáčka

Túto omáčku môžete pripraviť vo väčšom množstve a uskladniť na neskôr.
Môžete ju zamraziť alebo uzatvoriť ešte za tepla do zaváraninového pohára q tak uskladniť na chladnom mieste.
K základnému receptu môžete pridať ančovičky, kapari, chilli papriky, olivy a zmeniť si tak chuť cestovín.

Ingrediencie

2 x 400 g plechovka olúpaných paradajok

2 strúčiky cesnaku

1 väčšia cibuľa

1 dl červeného vína

oregáno, bazalka

soľ, mleté čierne korenie

200 g fusilli

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme do sklovita na rozpálenom oleji. Pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a keď začne voňať vylejeme do panvice obe plechovky paradajok.

Keď začne zmes vrieť prilejeme kvalitné červené víno a premiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme oregáno a asi 10 minút varíme na slabšom ohni, kým sa tekutiny nezredukujú. Zmes nemusíme miešať Ak chceme pridať iné suroviny na zmenu chute (ančovičky, chilli ai) spravíme to teraz.

Keď sa tekutina zredukuje, ochutnáme omáčku a ak je potrebné dochutíme ju. Potom do nej nasypeme nadrobno nakrájanú, alebo postrihanú bazalku a premiešame.

Kým sa varí omáčka uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. 150 -200 g suchých cestovín postačí na jednu porciu. Keď sú cestoviny uvarené, naložíme ich na tanier a na vrch naservírujeme paradajkovú omáčku. Môžeme posypať strúhaným parmezánom.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom