Lahodná chuť gaštanov a ešte k tomu bez lepku.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Gaštanová bábovka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
Ingrediencie
4 vajcia
150 g masla
170 g krupice (kukuričnej alebo pšeničnej)
250 g gaštanového pyré
250 g jemného tvarohu<
1 PL cukru (brezového)
1 ČL kypriaceho prášku
150 g masla
170 g krupice (kukuričnej alebo pšeničnej)
250 g gaštanového pyré
250 g jemného tvarohu<
1 PL cukru (brezového)
1 ČL kypriaceho prášku
Postup prípravy
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka a zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme gaštanové pyré a tvaroh (alebo ricottu) a vymiešame do kompaktnej zmesi. Prisypeme krupicu zmiešanú s práškom do pečenia. Na záver primiešame lyžicou bielkový sneh. Hmotu vylejeme do formy na bábovku. Ak nemáme z nepriľnavého materiálu, vymažeme ju a vysypeme múkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 45 minút na strednej priečke. Na ďalších 15 minút dáme bábovku piecť na spodnú priečku. Ak pečieme v silikónovej forme, necháme ju piecť aspoň o 10 minút dlhšie. Potom vyberieme z rúry a necháme celkom vychladnúť, kým ju z formy vyklopíme.