Gaštanová bábovka

Lahodná chuť gaštanov a ešte k tomu bez lepku.

Ingrediencie

4 vajcia
150 g masla
170 g krupice (kukuričnej alebo pšeničnej)
250 g gaštanového pyré
250 g jemného tvarohu<
1 PL cukru (brezového)
1 ČL kypriaceho prášku

Postup prípravy

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka a zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme gaštanové pyré a tvaroh (alebo ricottu) a vymiešame do kompaktnej zmesi. Prisypeme krupicu zmiešanú s práškom do pečenia. Na záver primiešame lyžicou bielkový sneh. Hmotu vylejeme do formy na bábovku. Ak nemáme z nepriľnavého materiálu, vymažeme ju a vysypeme múkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 45 minút na strednej priečke. Na ďalších 15 minút dáme bábovku piecť na spodnú priečku. Ak pečieme v silikónovej forme, necháme ju piecť aspoň o 10 minút dlhšie. Potom vyberieme z rúry a necháme celkom vychladnúť, kým ju z formy vyklopíme.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom