Grilovaná panenka

Ingrediencie

400 g bravčovej panenky
1 ČL sójovej omáčky
1 PL olivový olej
1 ČL citrónovej šťavy
1 ČL medu
soľ, grilovacie korenie

Postup prípravy

Panenku očistíme a pozdĺžne ju rozkrojíme na polovicu. Potom z obidvoch častí nakrájame 2 - 3 cm hrubé kúsky. Tie necháme minimálne 30 minút marinovať v marináde (ideálne je cez noc). Marinádu pripravíme z oleja, sójovej omáčky, citrónovej šťavy soli a korenia.

Kúsky panenky napicháme na kovové ihly a rozpálime grilovaciu panvicu. Z každej strany grilujeme asi 2 - 3 minútky.

Podávame s chlebom, pečenými zemiakmi, grilovanou zeleninou a pikantným dipom.

Podobné recepty

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky

Sendvič Monte Cristo