Grilovaný losos

Ingrediencie

2 kúsky lososa

1 PLolivový olej

šťava z 1 citrónu

soľ, bylinky, granulovaný cesnak, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Olej, šťavu z citróna, soľ a korenie dobre premiešame s metličkou. Rybu opláchneme a ak máme kúsky s kožou, tak ich neodstránime, ale ponecháme. Vložíme ju do misky a zalejeme marinádou a necháme minimálne 30 minút odstáť v chladničke. Bylinky pridáme tesne pred grilovaním.

Grilujeme na grilovacej panvici, ktorú dobre rozpálime. Ak máme lososa s kožou začíname grilovať na nej. Z jednej strany grilujeme 5 - 10 minút, záleží od veľkosti a hrúbky plátku ryby. Potom rybu otočíme a grilujeme ešte približne 2- 3 minúty.

Podávame s opečenými zemiakmi, šalátom, alebo čerstvou bagetou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom