Gulášová polievka

Ingrediencie

2 PL olej
500 g hovädzie stehno (zadné)
2 ks väčšia cibuľa
1 KL soľ
1 PL mletá červená paprika
1 ks kápia
2 ks paradajka
4 ks stredne veľké zemiaky
3 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
majorán
rasca drvená

Postup prípravy

V tlakovom hrnci rozohrejeme olej a pridáme na väčšie kocky pokrájané mäsko. Opekáme, kým sa mäso nezatiahne a potom posolíme a pridáme na kocky pokrájanú cibuľku. Spoločne restujeme, kým cibuľka nezmäkne a následne zaprášime paprikou.

Pridáme na kolieska pokrájanú kapiu a väčšie kocky paradajok zbavené šupky. Šupku z nich stiahneme tak, že ich na pár sekúnd ponoríme do vriacej vody. Všetko zalejeme vodou tak, aby mäsko nebolo úplne ponorené a varíme 30 minút.

Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a povaríme asi 15 minút.

Ak nemáme tlakový hrniec varíme približne hodinu, podľa veľkosti kociek mäsa, aby bolo mäkké. Kontrolujeme, či máme dosť vody/šťavy, ak nie, tak dolievame. Potom prilejeme viac vody a pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Spoločne varíme ešte asi pol hodinku.

Nakoniec polievku dosolíme, pretlačíme do nej cesnak a dochutíme korením, majoránom a drvenou rascou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom