Halloweenske linecké koláčiky

Tekvica dodá chuť Halloweenu. Med a korenie pripomenie medovníky. Krehkosť našepká, že sú to linecké koláčiky.

Ingrediencie

150 g masla
160 g tekvice
450 g hladká múka
2 žĺtka
6 PL medu
šipka korenia: mletá škorica, kurkuma, mletý zázvor, mletý kardamon, mleté klinčeky
marhuľový džem na zlepovania
cukrová poleva:
1 PL múčkový cukor
1 ČL citrónová šťava
štipka farbiva poľa ľubosti
alebo citrónová poleva od Dr.Oetker

Postup prípravy

Tekvicu, najlepšie hokaido alebo oranžovú, nakrájame na kúsky a pečieme v rúre na 200 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, zbavíme šupky a rozmixujeme na pyré. Zmiešame so žĺtkami a medom.

Maslo izbovej teploty rozmrvíme s múkou a korením. Množstvo korenia určíme podľa chute, ja som použila mierku "na špičku noža". Primiešame tekvicové pyré a vymiešame pevné cesto. Ak je lepkavé, pridáme lyžicu múky. Cesto necháme oddychovať v chladničke aspoň hodinku.

Dosku pomúčime a vyvaľkáme cesto na 2 - 3 mm a vykrajujeme koláčiky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 - 15 minút, podľa veľkosti koláčikov, presne ako linecké. Necháme vychladnúť a koláčiky pozlepujeme džemom.

Vymiešame polevu z práškového cukru s citrónovej šťavy. Poleva by mala byť hustejšia, aby nestekala. Zafarbíme podľa seba a nanesieme na koláčiky. Necháme odstáť do druhého dňa a môžeme pohostiť strašidlá.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz