Hoki s pikantnou karamelovou cibuľkou

Ingrediencie

400 g hoki
1 cibuľa
1 väčší strúčik cesnaku
šťava z 1/2 citróna
1dl olivového oleja
1 ČL šoľ
1 ČL bylinkovej zmesy na bylinkové maslo
1 ČL údenej mletej papriky
1 ČL kokosového cukru
vločky chilli papričiek

Postup prípravy

Spravíme si marinádu na rybky. Zmiešame olej, citrónovú šťavu, soľ, bylinkovú zmes, údenú mletú papriku a pretlačíme strúčik cesnaku. Namočíme do zmesi filety a necháme polhodiny odstáť. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné mesiačiky. Opečieme ich na panvici s kokosovým olejom, jemne prisolíme a keď chytia peknú hnedú farbu, zasypeme štipkou vločiek chilli papričiek a lyžičkou cukru. Necháme ho rýchlo roztopiť, cibuľu premiešame a odstavíme z ohňa. Rozprestrieme ju na panvici a necháme vychladnúť.

Rozpálime druhú panvicu a potrieme olejom. sprudka opečieme filety. Začíname zo strany, kde je koža, pečieme asi 4 minúty, potom filet otočíme a opečieme ho ešte 2 minúty. Podávame posypané karamelovou cibuľou s opekanými zemiakmi alebo šalátom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom