Horúca čokoláda s pomarančom

Po dlhej zimnej prechádzke nič nezahreje lepšie ako tento horúci nápoj.

Ingrediencie

100 g horkej čokolády 52%
125 ml plnotučného mlieka
1 žĺtko
1 PL pomarančovej šťavy
1 PL amareta (nepovinné)
cukor, mletý kardamon

Postup prípravy

Rozlámanú čokoládu hodíme do teplého mlieka a necháme uu roztopiť. Mlieko s čokoládou miešame, aby sa čokoláda topila rovnomerne.

Keď je čokoláda roztopená, odstavíme mlieko z ohňa. Za stáleho miešania pridáme žĺtko a dobre premiešame. Kto má rád sladké, pridá cukor. Potom už len dochutíme kardamonom a pridáme lyžicu amareta na zohriatie.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom