Horúce jabĺčko

Prečo špiniť hrnček, keď máme jabĺčko? 😉

Ingrediencie

1 veľké červené jablko
šťava z 1 pomaranča
1 dl vody
brusnice, alebo iné drobné ovocie
1 PL medu
1 kvetinka badiánu
½ paličky škorice
4 klinčeky
pre dospelých: 1 dl koňaku

Postup prípravy

Zrežeme vrch jablka a vydlabeme ho tak, aby zostal obvod jablka neporušený (na hrúbku cca 3 - 5 mm). Dužinu z jablka nakrájame na drobno a dáme do hrnčeka

Prilejeme šťavu z pomaranča a vodu. Pridáme med a korenie. Necháme prejsť varom.

Ak nápoj pripravujeme pre dospelých, môžeme pridať koňak. Potom uvarené jabĺčko nalejeme do vydlabaného jablka.

Podobné recepty

Sendvič Monte Cristo

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami