Hovädzí vývar

Ingrediencie

300 g hovädzie rebierka
1 ks špiková kosť
300 g hovädzie stehno
1 ks petržlen
2 ks mrkva
1 ks menší zeler
1 ks cibuľa
1 ks pór
10 ks celé nové korenie
10 ks celé čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Do veľkého hrnca pridáme kosti i mäso. Zeleninu stačí nakrájať na väčšie kúsky. Cibuľu necháme celú a všetko dáme do hrnca spolu s korením.

Zalejeme studenou vodou, tak aby boli všetky suroviny zaliate. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni aspoň 4 hodiny.

Počas varenia zbierame naberačkou tuk a penu (bielkovinu) z povrchu vývaru.

Ak varíme v tlakovom hrnci, tak nám stačí 45 minút. Nakoniec vývar scedíme cez sitko.

Zo základného vývaru môžeme pripraviť napríklad polievku s rezancami alebo ho použiť do omáčok či podlievanie pečeného mäska.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz