Hovädzie s basmati ryžou

Pikantné mäso s chuťou ázijskej kuchyne.

Ingrediencie

400 g hovädzieho stehna
kokosový olej
3 strúčiky cesnaku
1 zväzok lahôdkovej cibuľky
2 štipľavé papričky
1 lyžica nasekaného čerstvého zázvoru
100 g stonkovej (baby) brokolice
soľ, čierne mleté korenie
1 ČL mletej sladkej
1 PL biely sezam
horúca voda alebo vývar
2 lyžice masla Pilos
1 hrsť čerstvého koriandra
300 g basmati ryže

Postup prípravy

Mäso nakrájame na tenké rezance a sprudka ich osmahneme v hrnci na rozpálenom oleji. Bielu časť cibuľky, cesnak a zázvor nasekáme na drobno. Baby brokolicu očistíme a prípadne pozdĺžne prerežeme, ale nie je to potrebné. Čili papričky očistíme a nakrájame na drobné krúžky, môžeme ich zbaviť zrniečok.

Nakrájanú zeleninu pridáme k mäsu a chvíľku orestujeme, Potom osolíme a okoreníme a zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Prikryté dusíme asi 30 minút. Keď je mäsko hotové, pridáme maslo, aby šťava zjemnela a primiešame nadrobno nasekaný koriander a sezamové semienka.

V druhom hrnci rozohrejeme olej a prisypeme ryžu. Osolíme ju a za občasného miešania krátko opekáme. Keď okraje ryže začínajú "presvitať" zalejeme ju vriacou vodou na 1 prst a približne 10 min. varíme. Hotovú ju dôkladne premiešame.

Hovädzie rezance s basmati ryžou servírujeme posypané nasekanou zelenou časťou cibuľky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom