Pikantné mäso s chuťou ázijskej kuchyne.

Pikantné mäso s chuťou ázijskej kuchyne.
Mäso nakrájame na tenké rezance a sprudka ich osmahneme v hrnci na rozpálenom oleji. Bielu časť cibuľky, cesnak a zázvor nasekáme na drobno. Baby brokolicu očistíme a prípadne pozdĺžne prerežeme, ale nie je to potrebné. Čili papričky očistíme a nakrájame na drobné krúžky, môžeme ich zbaviť zrniečok.
Nakrájanú zeleninu pridáme k mäsu a chvíľku orestujeme, Potom osolíme a okoreníme a zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Prikryté dusíme asi 30 minút. Keď je mäsko hotové, pridáme maslo, aby šťava zjemnela a primiešame nadrobno nasekaný koriander a sezamové semienka.
V druhom hrnci rozohrejeme olej a prisypeme ryžu. Osolíme ju a za občasného miešania krátko opekáme. Keď okraje ryže začínajú "presvitať" zalejeme ju vriacou vodou na 1 prst a približne 10 min. varíme. Hotovú ju dôkladne premiešame.
Hovädzie rezance s basmati ryžou servírujeme posypané nasekanou zelenou časťou cibuľky.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.