Hrachová polievka s údeným mäsom

Ingrediencie

250g žltého hrachu
250 g údeného mäsa
400 ml vody
1 cibuľa
bobkový list
vegeta
soľ
sušený cesnak

Postup prípravy

Cibuľku nakrájame na jemno, podusíme do zlatista a prisypeme polený žltý hrach a bobkový list, následne zalejeme vodou.

Údené mäso vložíme do vody až keď začne vrieť, aby bolo chutnejšie a nestratilo svoju chuť.

Pridáme vegetu, soľ a cesnak. Povaríme 20 – 30 minút. Potom údené mäso vyberieme a nakrájame na menšie kúsky.

Hrach by už mal byť mäkký, rozmixujeme ho a vložíme nakrájané údené mäso.

Podávame s opečeným chlebíkom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom