Hráškovo cuketový krém

Túto polievočku, môžete jesť aj teplú aj studenú. Dokáže osviežiť počas leta a v zime zas zahriať, stačí pridať štipku čili.

Ingrediencie

1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 hrnček hrášku
1 hrnček cukety
1 hrnček vody
olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky a keď začne rozvoniavať, pridáme cuketu. Tú sme zbavili jadierok, šupku necháme a nakrájame ju na menšie kúsky. Minútku ju podusíme a pridáme hrášok. Ak nemáme čerstvý, môžeme použiť aj mrazený. potom zalejeme hrnčekom vody, osolíme a okoreníme. Varíme asi 10 minút a potom krém rozmixujeme. Podávame teplý alebo studený.

Podobné recepty

Kchachapuri – syrový chlieb

Syrovo cesnakové buchty

Focaccia s pečeným cesnakom

Syrové motance