Hríbový koláč s karfiolom

Ingrediencie

𝑪𝒆𝒔𝒕𝒐:
150 g hladkej múky alebo múky universal Liana
100 g masla
4 PL studenej vody
𝑷𝒍𝒏𝒌𝒂:
300 g hríbov
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
300 g karfiolu
1 mozzarella
1 vajce
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme cesto. Všetky suroviny zmiešame. Môžeme trocha prisoliť, ale nie je to nutné. Cesto natlačíme do zapekacej formy, či do plechu. My sme použili plech o veľkosti 19 x 21 cm. Cesto dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme asi 10-15 minút.

Kým pečieme cesto pripravíme si plnku. Karfiol nakrájame na malé ružičky a dáme variť do horúcej osolenej vody. Varíme, kým karfiol nie je mäkký. Potom ho rozmixujeme spolu s mozzarellou a vajíčkom. Ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme do zlatista. Potom pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájané hríby. Najlepšie je použiť mix viacerých hríbov.

Hríby poukladáme na upečený korpus a zalejeme karfiolovou zmesou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 °C , pečieme približne 15 minút, potom prepneme na gril, aby sme vrch koláča opiekli a pečieme ešte 10 minút. Podávame teplé, ale koláč je chutný aj studený.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz