Hŕstková polievka

Ingrediencie

1 hrsť sušený hrach
1 hrsť sušené fazule
1 hrsť šošovica
1 ks menšia mrkva
1 ks menší petržlen
1 ks menší zeler
1 ks väčšia cibuľa
2 PL bravčová masť
2 PL hladká múka
soľ
mleté čierne korenie
majorán

Postup prípravy

Strukoviny namočíme večer do studenej vody a kým ideme spať, aspoň 2x zlejeme a vodu vymeníme.

Na druhý deň vodu zo strukovín zlejeme a nalejeme čerstvých 1,5 litra vody a povaríme s pokrievkou.

Keď strukoviny zmäknú, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a ďalej varíme.

Na panvici si pripravíme zásmažku: roztopíme a rozpálime masť, pridáme nasekanú cibuľku a keď je pekne hnedá, zaprášime ju múkou a vymiešame zásmažku, ktorou zahustíme polievku.

Ochutíme soľou, korením, majoránom a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom