Hustá zelená polievka

Skvelá jarná polievka plná vitamínov

Ingrediencie

2 hrnčeky brokolice
1 hrnček mladého hrášku (alebo mrazeného)
2 paličky zeleru
1/2 hrste medvedieho cesnaku
1 hrsť bazalky
1 ČL koreniacej zmesi bez soli s kučeravým kelom
1 ČL soli
1/2 ČL šťava z citróna
1 PL olivový alebo avokádový olej

Postup prípravy

Brokolicu a zeler nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca zalejeme studenou vodou tak, aby bola zelenina pod hladinou. Vody netreba veľa, chcem hustú polievku. Ak máte zeleninový vývar, použite ho. Pridáme koreniacu zmes a soľ a necháme variť. Ak použijeme čerstvý hrášok, pridáme ho do polievky, keď začne vrieť. Ak používame mrazený, stačí ho pridať keď je brokolica uvarená a len premiešať a nechať minútku odstáť.

Keď je zelenina mäkká, pridáme bazalku, medvedí cesnak, trošku citrónovej šťavy a olej. Všetko premixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Po premixovaní ochutnáme a dochutíme podľa našej chuti. Kto má rád, môže pridať aj mleté čierne korenie, alebo mleté čili papričky.

Polievku podávame so syrovo-orechovými chipsami, alebo opečeným chlebíkom.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz