Jabĺčkové ružičky

Ingrediencie

100 g mletých madnlí
75 g cukru
štipka soli
1 vajce
1 PL masla
2 rolky lístkového cesta
4 – 5 stredne veľkých jabĺk
práškový cukor na posypanie
forma na mafiny​

Postup prípravy

Pripravíme si plnku z mletých mandlí, cukru, štipky soli, vajca a roztopeného masla. Všetko miešame, kým nemáme na krémovú hmotu. Jablká prekrojíme na polovice, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky cca 2 mm, aby sme mali poloblúčiky. Plátky jabĺk pokvapkáme citrónovou šťavou.

Lískové cesto po výške nakrájame na 6 pásikov a každý pásik potrieme mandľovou plnkou. Plátky jabĺk poukladáme na cesto. Jablká prekladáme v hornej tretine tak, aby presahovali okraj cesta. Cesto s jablkami zvinieme do tvaru ružičiek apoukladáme do formy na muffiny. Aj keď použijeme z nepriľnavého materiálu, odporúčame vytrieť olejom alebo maslom. Pečieme dozlatista pri teplote 180 °C cca 40 min. Podávame vychladené a posypané práškovým cukrom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom