Jablkovo zelerový šalát

Ingrediencie

½ koreňa zeleru
1 veľké jablko
½ granátového jablka
1 hrsť vlašských orechov
šťavu z citróna, orechov olej, hrozienka, alebo iné sušené ovocie, soľ

Postup prípravy

Zeler očistíme nakrájame na jemné slížiky. Môžeme aj nastrúhať na hrubšom strúhadle. Jablko nakrájame tiež na slížiky a zmiešame so zelerom.

Asi z polovice citróna si vytlačíme šťavu, ale môžme dať aj menej, aby nebol šalát veľmi kyselý. Zmiešame s olejom a pridáme štipku soli. Zalejeme jablko a zeler a necháme odstáť aspoň 15 minút.

Potom šalát posypeme zrniečkami z granátového jablka a nahrubo nasekanými orechami. Ak sa nám zdá šalát kyselkavý, pridáme hrozienka alebo brusnice, ktoré nám dajú sladkú chuť. Ak máte doma tvrdý syr, nastrúhame trocha navrch šalátu. Chutný je aj so syrom niva.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom