Jadranská torta

Recept od maminky, ktorá mi odovzdala vášeň k vareniu a pečeniu a ja ju s radosťou odovzdávam ďalej . Ďakujem mami ♥

Ingrediencie

CESTO:

6 vajec

6 PL kryštálový cukor

1 KL sóda bikarbóna

5 PL polohrubá múka

1 PL kakao



KRÉM č.1:

1 Zlatý klas

3 dcl mlieko

120 g kryštálový cukor

2 vanilkové cukry

250 g maslo

2 hrste celých orechov



KRÉM č.2:

500 ml smotana na šľahanie

stužovač šľahačky

Postup prípravy

CESTO: Žĺtky vymiešame do peny s kryštálovým cukrom, postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Pečieme vo forme s priemerom 23 cm pri 180 stupňoch.

KRÉM č.1: Zo surovín uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Prešľaháme a pridáme doň zmäknuté maslo. V rúre pri 200 stupňoch upečieme cca 5 minút orechy, pozor aby nezhoreli! Pomelieme ich a pridáme do hotového krému.

KRÉM č.2: Vyšľaháme smotany so stužovačom do hustej šľahačky.

Vrstvíme- korpus, krém 1, krém 2 a navrch postrúhame čokoládu. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom