Jahodová torta so želatínou

Rýchla tortička.

Ingrediencie

Cesto:
5 vajec
180 g krupicového cukru
120 g hladkej múky
80 g škrobovej múčky

Plnka:
1 balíček Jahodovej náplne Dr. Oetker
500 ml smotany na šľahanie
jahodový džem

Ozdoba:
150 – 200 g jahôd
1 balíček červenej želatíny Dr. Oetker
250 ml vody
2 – 3 PL cukru

Postup prípravy

Spracujeme cesto na tortu. Žĺtky vymiešame s cukrom, bielky vyšľaháme na tuhý cukor a opatrne ho vmiešame lyžicou do žĺtkovej zmesi. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a postupne ju primiešame do vajíčkovej zmesi. Nemiešame šľahačom, ale lyžicou alebo vareškou. Formu na tortu vymastíme a dno aj vysypeme múkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 - 40 minút. Necháme vychladnúť a rozkrojíme na tri pláty.

Šľahačku vymiešame s práškovou jahodovou plnkou podľa návodu. Každý plát natrieme jahodovým džemom. Menšiu časť z jahodovej plnky odložíme na potretie bokov a zvyšok rozdelíme na polovicu a natrieme dva pláty, ktoré spojíme. Posledný plát torty môžeme natrieť džemom, ak sú jahody málo sladké, a poukladáme jahody. Založíme tortovú formu okolo poukladaných plátov, aby sa nám želatína nerozliala pomimo torty.

Zmiešame červenú želatínu s vodou podľa návodu a osladíme. Privedieme do varu, potom stíšime oheň a minútku povaríme. JA ju nechám mierne vychladnúť a keď vidím, že tuhne, polejem ňou rozložené ovocie na torte. Po stuhnutí, boky torty potrieme zvyšnou plnkou. A dozdobíme, či už jedlými trblietkami alebo marcipánom.

Podobné recepty

Čokoláda s granátovým jablkom

Vianočný veniec

Red berries crinkles

Hruškovo tekvicový koláč