Jahodovo ríbezľový džem

Ingrediencie

1 kg jahôd
1 kg červených ríbezlí
1,5 kg cukru
20 g pektínu (balíček)

Postup prípravy

Komu vadia zrniečka, tak ovocie prepasíruje. K tomu nevadia, ríbezle berie zo stoniek, jahody pokrája na menšie kúsky a dá do veľkého hrnca. Prisypeme asi 1/3 cukru zmiešanú s pektínom. Keď začne ovocie vrieť prisypeme zvyšný cukor. Povaríme asi 5 - 8 minút. Ak sa na povrchu tvorí pena, pozbierame ju. (je vynikajúca na čerstvom chlebíku s maslom)

Záleží na Vás aký hustý chcete mať džem, skontroľujte si to na tanieriku. Dajte naň lyžicu džemu a vareškou prejdite, ak sa cestička nespoj, džem je dostatočne hustý. Čím dlhšie varíte tým je džem hustejší.

Potom ešte za horúca plníme poháriky, ktoré sme vysterilizvali aj s viečkami. Po naplnení prevrátime poháriky viečkom dole a zabalené v deke, necháme pomaly vychladnúť.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom