Jarná zeleninová polievka

Ingrediencie

1 PL olivový olej
1 ks cibuľa
2 ks stonkový zeler (2 stonky)
2 ks mrkva
100 g červenej šošovice
100 g kukurice
1.5 litra zeleninový vývar
1 hrsť petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy

Pripravíme si zeleninu: cibuľu nasekáme nadrobno, zelerové stonky nakrájame na menšie kúsky, mrkvu na tenké polkruhy.

V hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľku. Posolíme ju a restujeme dozlatista. Potom pridáme zeler a mrkvu a zase pár minút restujeme, aby mrkva pustila karoténovú farbu.

Zalejeme vývarom na dva prsty a povaríme asi 10 minút, aby bola zelenina polomäkká.

Potom pridáme šošovicu a kukuricu a chvíľu ešte povaríme, kým nie je šošovica a zvyšná zelenina mäkká.

Ochutnáme, ak treba dochutíme a môžeme podávať. Polievku môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťkou.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz