Jarné trubičky

Skvelá náhrada za obložené chlebíčky. ღ Jarné trubičky sa hodia aj ako občerstvenie na Veľkú noc. ღ
Kysnuté vyvaľkané cesto kúpite v Lidli. Síce má jemnú nasladkastú chuť, ale vôbec to tomuto receptu neprekáža.

Ingrediencie

1 kysnuté cesto z Lidla
250 g ricotty alebo jemného tvarohu
2 hrste nadrobno nakrájaného údeného mäsa
1 hrsť nadrobno nakrájanej červenej papriky
1 hrsť nadrobno nakrájaného tvrdého syru (gouda, eidam…)
2 vajcia na tvrdo
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Kysnuté cesto rozbalíme a narežeme na pásiky o hrúbke približne 2,5 cm. Cesto režeme po kratšej strane, dĺžka pásu je akurát na kovové trubičky na šamrole. Cesto môžeme posypať hrubozrnnou soľou, alebo strúhaným syrom. Je potrebné jemne prevaľkať, inak môže syr opadať. Syr môžeme nasypať aj už na cesto namotané na trubičky. Každú kovovú trubičku potrieme olejom a plech tiež. Vezme pás cesta a začneme namotávať. Dávame pozor, aby na oboch stranách trčala von plechová trubička, inak ju budeme mať problém vytiahnuť.

Všetky namotané trubičky sme uložili na plech, posypeme syrom, soľou, ako máme radi. Vložíme plech do vyhriatej rúry na 19 °C a pečieme 15 -20 minút, kým nie sú trubičky zlatisté zvrchu aj zospodu. Keď ich vyberieme z rúry, necháme ich celkom vychladnúť. Aj kovové trubičky, aj cesto musia byť chladné, inak ich nestiahneme dole.

Kým sa trubičky pečú, vymiešame tvaroh alebo ricottu so soľou a korením. Pridáme údené mäso, papriku a syr. Vajíčko nakrájame a pridávame až na samotný koniec. Veľmi jemne ho zamiešame do hmoty.

Vezmeme si igelitové vrecko a odstrihneme z neho špic, môžeme použiť aj cukrárenské vrecko. Naplníme tvarohovou hmotou a plníme trubičky. Opatrne, hmota je hustá a tuhá, plníme z jednej aj druhej strany. Ak sa bojíme, že tlakom roztrhneme trubičku, pomôžeme si opačným koncom varešky na zatlačenie hmoty do stredu trubičky. Naplnené môžeme hneď podávať, alebo nechať chvíľu odstáť v chladničke.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou