Jarné trubičky

Skvelá náhrada za obložené chlebíčky. ღ Jarné trubičky sa hodia aj ako občerstvenie na Veľkú noc. ღ
Kysnuté vyvaľkané cesto kúpite v Lidli. Síce má jemnú nasladkastú chuť, ale vôbec to tomuto receptu neprekáža.

Ingrediencie

1 kysnuté cesto z Lidla
250 g ricotty alebo jemného tvarohu
2 hrste nadrobno nakrájaného údeného mäsa
1 hrsť nadrobno nakrájanej červenej papriky
1 hrsť nadrobno nakrájaného tvrdého syru (gouda, eidam…)
2 vajcia na tvrdo
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Kysnuté cesto rozbalíme a narežeme na pásiky o hrúbke približne 2,5 cm. Cesto režeme po kratšej strane, posypeme hrubozrnnou soľou, alebo strúhaným syrom. Potom jemne prevaľkáme, aby sme posýpku zatlačili do cesta. Kovové trubičky potrieme olejom a plech tiež. Namotáme na ne pás cesta. Na oboch stranách by mala trčať von plechová trubička, pôjde ľahšie vytiahnuť.

Vložíme plech do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme 15 -20 minút, kým nie sú trubičky zlatisté zvrchu aj zospodu. Necháme ich celkom vychladnúť. Aj kovové trubičky, aj cesto musia byť chladné, inak ich nestiahneme dole.

Kým sa trubičky pečú, vymiešame tvaroh so soľou a korením. Pridáme údené mäso, papriku a syr. Vajíčko nakrájame a pridávame až na samotný koniec. Veľmi jemne ho zamiešame do hmoty.

Cukrárenské vrecko naplníme tvarohovou hmotou a plníme trubičky. Opatrne, hmota je hustá a tuhá, plníme z jednej aj druhej strany. Ak sa bojíme, že tlakom roztrhneme trubičku, pomôžeme si opačným koncom varešky na zatlačenie hmoty do stredu trubičky. Naplnené môžeme hneď podávať, alebo nechať chvíľu odstáť v chladničke.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky