Kačacie lievance

Slané lievance s mäskom a zeleninou.
Čo robíš s mäsom z polievky? Skús tento spôsob jeho využitia

Ingrediencie

mäso z vývaru/polievky
mrkva
reďkovka
jarná cibuľka
paprika

Cesto na lievance:
1 vajce
1/2 hrnčeka mlieka
1/3 hrnčeka hladkej múky
soľ, čierne korenie, chilli vločky

Postup prípravy

Mäso z polievky oberieme z kostí a nakrájame alebo pomelieme. Zeleninu nakrájame na drobno.

Cesto na lievance vymiešame, malo by vzniknúť polohusté lievancové cesto. Dochutíme ho korením podľa vlastnej chuti. Zohrejeme panvicu na lievance, vymastíme ju olejom a do každej priehlbinky dáme za lyžicu lievancového cesta. Pridáme mäso a zeleninu a pečieme najskôr odokryté, asi 3 minútky. Potom prikryjeme pokrievkou a pečieme Ďalšie 2 - 3 minútky, kým nie je lievanec upečený celý. Nemusíme ho prevracať, upečie sa aj bez toho.

Lievance môžeme podávať ku kačaciemu vývaru. Chutí skvelo s jogurtovo-cesnakovým dipom, alebo aj len samotný ako olovrant.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom