Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Omáčka krémovej konzistencie bez smotany, či syra. Vhodná pre vegánov, ale aj športovcov, či pri snahe schudnúť.

Ingrediencie

150 g karfiolu
1 ČL arašidové maslo
1/3 mrazený hrášok
soľ, muškátvý oriešok

Postup prípravy

Karfiol nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Po uvarení ho scedíme a s 2 PL vody, v ktorej sa varil rozmixujeme na kašu. Pridáme arašidové maslo a štpku muškátového orecha. Znova premixujeme.

Hrášok zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť 2 - 3 minúty.

Priipravíme si obľúbené cestoviny, na obrázku sú proteínové cestoviny s čiernej fazule. Omáčku zmiešame s cstovinami a posypeme hráškom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom