Kávová zmrzlina

Milovníci kávy a tiramisu pozor! Táto lahôdka je silne návyková!

Ingrediencie

500 ml smotany na šľahanie
100 g bielej čokolády
1 salko
30 ml espresso

Postup prípravy

Salko zmiešame so šľahačkou a ručným mixérom prešľaháme.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Pripravíme espresso, buď v kávovare, alebo s spraíme islnejšiu instantnú kávu.

Do mliečnej zmesi najskôr primiešame roztopenú čokoládu a na záver primiešame kávu. Zmes šľaháme ručným mixérom aspoň 2 minúty, aby zmes zhustla.

Zmes nalejeme do nádoby a dáme do mrazničky. Po pol hodine ju premiešame lyžicou a vrátime späť do mrazničky. Po 3 hodinách je zmrzlina zmzlinou, záleží od nastavenia mrazničky.

TIP: Odporúčame pripravovať zmrzlinu večer, na druhý deň vás čaká chutná maškrta.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom