Kávové zrná

Ingrediencie

200 g práškový cukor
150 g BB puding kakaový
50 g holandské kakao
1 PL instantná káva
150 g maslo
2 PL rum alebo pár kvapiek rumovej esencie

Poleva:
200 g horká čokoláda
1 PL kokosový olej

Falošný marcipán:
8PL sušeného mlieka (kokosového)
1+½ PL práškový cukor
½ bielka

Postup prípravy

V miske zmiešame cukor s pudingom, kakaom a kávou. Pridáme maslo a rum a rukami spracujeme dohladka. Potom z cesta vytvarujeme ováliky. Nerobte ich veľmi veľké približne do 3 cm.

Ingrediencie na falošný marcipán zmiešame v miske a rukymi vypracujeme na kompaktnú hmotu. Vyvaľkáme na doske poprášenej sušeným mliekom na tenký plátok o hrúbke do 1 mm. Narežeme na malé štvorce, ktorými obalíme vytvarovaný ovál. Potom opačným koncom varešky vytvoríme uprostred ryhu.

Čokoládu s kokosovým olejom roztopíme vo vodnom kúpeli. Každé zrno polejeme čokoládou, alebo ho do nej ponoríme. Necháme stuhnúť na papieri na pečenie alebo na cukrárenskej mriežke. Skladujeme v chlade.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom