Koláč z tvarohu a bez múky

Ingrediencie

250 g kyslej smotany
250 g jemného polotučného tvarohu (alebo ricotty)
1 zlatý klas/puding
4 vajíčka
4 PL cukor
250 g drobného ovocia (množstvo môžete pokojne aj zdvojnásobiť)

Postup prípravy

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny a potom opatrne primiešame puding/zlatý klas, tvaroh a smotanu.

Dno formy vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Vylejeme polovicu cesta do formy na srnčí chrbát, ale je to množstvo akurát aj do tortovej formy priemeru 19 cm. Poukladáme ovocie a zalejeme zvyšným cestom. Pečieme približne 60-70 minút pri teplote cca 160°C. ak máte pocit, že sa vrch koláča pripeká, dajte ho piecť na nižšiu mriežku.

Vrch koláča sa stiahne skôr ako vnutro a spodok, preto odporúčam, preloženie na nižšiu priečku. Keď je koláč upečený, necháme ho úplne vychladnúť. Musí sa krájať až studený. Ideálne je piecť ho večer a cez noc ho nechať odstáť. TIP: Kontrola na upečenie je, že sa koláč už netrasie. Neskúšajte špáradlom, lebo bude mokré aj keď bude koláč upečený.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom