Kostičky svätých

Kostičky svätých sa piekli na sviatok Všetkých svätých. Kedysi sa pieklo s klasického kysnutého cesta ako pečivo, či chlieb. Náš recept je z jogurtového cesta, ale je rovnako chutný. Môžete ho dochutiť na sladko, či prifarbiť na fialovo z prášku ovocia Acai, aby mali deti radosť.

Ingrediencie

200 g biely jogurt
1 vajce
2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
2 PL oleja

Postup prípravy

Všetky ingrediencie zamiešame. Cesto by malo byť vláčne, ale nelepivé. Ak lepí, pridajte múku. Potom ho zabalte do fólie a nechajte aspoň 30 minút v chladničke.

Cesto povaľkáme na pomúčenej doske tak, aby sme vytvorili valec. Potom ho rozdelíme na 8 rovnakých častí a vytvarujeme z nich kostičky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 - 20 minút, záleží od veľkosti kostičiek.

Najchutnejšie sú v deň upečenia, na druhý deň sú už tuhšie.

Podobné recepty

Kysnuté slivkovo makové koláčiky

Špaldové medovníky

Mandľové medovníky

Orechový trený koláč