Krehké kelové čipsy

Zdravý snack s korenistou chuťou. Môžete ich pripraviť len so soľou, ale nebojte sa pridať aj čilli, či iné pikantné korenie.

Ingrediencie

čerstvé kelové listy
soľ

Postup prípravy

Oddeľte jednotlivé lsity kelu, ak sú špinavé, umyte a riadne osušte. Použite aj tmavé aj svetlé listy, každé ajú inú chuť. Tie tmavé sú viac pikantné.

Z listov vyrežte strednú žilnatú časť a narežte ich na pásiky. Pri tepelnej úprave sa scvrknú, tak ich nerobte veľmi malé. Uložte naplech vystlaný papierom na pečenie, osoľte a vložte do vyhriatej rúry na 180 °C.

Pečiete ich 10 -20 minút, pri teplovzdušnej cca 10 - 15 minút. Treba ich riebežne sledovať, menšie a tenšie listy sa upečú skôr. Záleží na vás, či ich chcete upečené celé do hneda, alebo necháte aj kúsky zelené. Čipsy ako chladnú tak jemne schrumkavejú. Najlepšie sú čerstvé, po čase natiahnu vlhkosť z ovzdušia.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom