Krémeš Lotus

Keď sa neviete rozhodnúť medzi dvomi koláčmi, najlepšie je ich spojiť v jeden. Tak vznikol Krémeš Lotus. Nie je ani Cheescake Lotus ani Krémeš, ale z obidvoch má to najlepšie. ღ

Ingrediencie

𝑲𝒐𝒓𝒑𝒖𝒔:
150 g karamelových keksov Lotus
100 g masla
𝑳𝒐𝒕𝒖𝒔𝒐𝒗𝒂́ 𝒗𝒓𝒔𝒕𝒗𝒂:
300 g natierky Lotus
300 g ricotty
1 ČL kopcom práškovej želatíny
𝑷𝒖𝒅𝒊𝒏𝒈𝒐𝒗𝒂́ 𝒗𝒓𝒔𝒕𝒗𝒂:
1 vanilkový puding (40g)
600 ml mandľového mlieka (alebo iného)
3 PL cukru
1 ČL kopcom práškovej želatíny
𝑺̌𝒍̌𝒂𝒉𝒂𝒄̌𝒌𝒐𝒗𝒂́ 𝒗𝒓𝒔𝒕𝒗𝒂:
1 cukrárenská šľahačka na šľahanie
1 PL cukru
3 karamelové keksíky Lotus na posypanie

Postup prípravy

Maslo si rozpustíme. Keksíky rozmrvíme na drobno v igelitovom vrecku pomocou valčeka. Zmiešame ich s maslom a utlačíme do tortovej formy (Ø 19 cm). Dáme do chladničky stuhnúť. Zatiaľ zmiešame nátierku z keksíkov spolu s ricottou. Necháme napučať želatínu s vodu. Potom jemne prihrejeme, aby nevrela a polovicu vmiešame do ricottovej zmesi. Vyberieme formu z chladničky a navrstvíme na ňu ricottovú zmes, zarovnáme a dáme chladiť do chladničky.

Pudingový prášok zmiešame s mliekom, cukrom a uvaríme hustejší puding. Necháme ho chladnúť na izbovú teplotu. Buď ho budeme premiešavať, aby nám nevznikla škrupina na vrchu, alebo na vrch dáme potravinovú fóliu. Zas si necháme napučať lyžičku želatíny a jemne prihrejeme. Vmiešame do pudingu ručným šľahačom. Vyberieme formu s ricottovu zmesou z chladničky a pudingovú zmes dáme na vrchu. Pekne zarovnáme a necháme znova chladiť v chladničke. Stačí 40 - 60 minút.

Keď pri dotyku prstom sa pudingová vrstva nelepí a prst sa pri jemnom tlaku neprebára. Vyberieme koláč z formy. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a natrieme ju na vrch, posypeme rozmrvenými keksami a môžeme podávať.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom