Krémeš Lotus

Keď sa neviete rozhodnúť medzi dvomi koláčmi, najlepšie je ich spojiť v jeden. Tak vznikol Krémeš Lotus. Nie je ani Cheescake Lotus ani Krémeš, ale z obidvoch má to najlepšie. ღ

Ingrediencie

𝑲𝒐𝒓𝒑𝒖𝒔:
150 g karamelových keksov Lotus
100 g masla

𝑳𝒐𝒕𝒖𝒔𝒐𝒗𝒂́ 𝒗𝒓𝒔𝒕𝒗𝒂
300 g natierky Lotus
300 g ricotty
1 ČL kopcom práškovej želatíny

𝑷𝒖𝒅𝒊𝒏𝒈𝒐𝒗𝒂́ 𝒗𝒓𝒔𝒕𝒗𝒂:
1 vanilkový puding (40g)
600 ml mandľového mlieka (alebo iného)
3 PL cukru
1 ČL kopcom práškovej želatíny

𝑺̌𝒍̌𝒂𝒉𝒂𝒄̌𝒌𝒐𝒗𝒂́ 𝒗𝒓𝒔𝒕𝒗𝒂:
1 cukrárenská šľahačka na šľahanie
1 PL cukru
3 karamelové keksíky Lotus na posypanie

Postup prípravy

Maslo rozpustíme. Keksíky rozmrvíme na drobno a zmiešame s maslom. Zmes natlačíme do tortovej formy (Ø 19 cm). Dáme do chladničky stuhnúť. Teraz zmiešame nátierku z keksíkov s ricottou. Necháme napučať želatínu s vodu. Jemne ju prihrejeme, aby nevrela a vmiešame do ricottovej zmesi. Na stuhnutý korpus navrstvíme ricottovú zmes a dáme chladiť do chladničky.

Pudingový prášok zmiešame s mliekom, cukrom a uvaríme hustejší puding. Necháme ho chladnúť na izbovú teplotu, premiešavame aby sa nevytvorila na povrchu škrupina. Necháme napučať lyžičku želatíny a jemne prihrejeme. Vmiešame do pudingu ručným šľahačom. Pudingovú zmes navrstvíme na ricottovú zmes. Pekne zarovnáme a necháme znova chladiť v chladničke. Stačí 40 - 60 minút.

Keď pri dotyku prstom sa pudingová vrstva nelepí a prst sa pri jemnom tlaku neprebára, torta je stuhnutá a môžme ju vybrať z formy. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a natrieme ju na vrch, posypeme rozmrvenými keksami a môžeme podávať.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom