Krémová zelerová polievka

Ingrediencie

300 g zeler
1 zemiak
1 cibuľa
25 g maslo
700 ml zeleninový vývar
50 ml smotana na šľahanie
soľ, mleté čierne korenie, zelerová vňať, krutóny

Postup prípravy

V hrnci roztopíme maslo a opečieme na ňom cibuľku nakrájanú na drobno. Potom pridáme zeler a zemiak nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Potom zalejeme vývarom a varíme cca 15 minút, kým zemiaky a zeler nezmäknú.

Potom polievku rozmixujeme do hladka a primiešame smotanu na šľahanie. Krátko povaríme a odstavíme. Podávame posypané zelerovou vňaťou a opečenými krutónmi.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom