Krtkove tortičky

Trošku inak ako klasická Krtkova torta, plnku som si upravila podľa svojho. Banány som nahradila čučoriedkami… a chutili výborne. Ak máte zvyšný korpus a neviete čo s ním, skúste tieto tortičky.
Množstvo na plnku si upravte podľa množstva tortičiek.

Ingrediencie

✔️ 200 ml smotana na šľahanie
✔️ 150 ml kyslá smotana
✔️ 1 balíček stužovač šľahačky
✔️ 1 balíček vanilkový cukor
✔️ čučoriedky
✔️ korpus
✔️ čokoláda s vysokým obsahom kakaa

Postup prípravy

Najprv si pripravíme "črepníky" - papierové poháre. Papierové poháre som vložila do mrazničky, pokiaľ som pripravila čokoládu. Čokoládu rozpustíme nad vodnou parou. Do pohára dáme z rozpustenej čokolády, pohárom točíme aby sa z čokolády ušlo všade rovnomerne. Zvyšnú čokoládu z pohára vylejeme a dáme do chladničky. V prípade potreby, ak sa Vám zdá čokoláda pritenká, nerovnomerná, postup zopakujte a dajte ešte jednu vrstvu čokolády.

Nechajte celkom stuhnúť. Zo stuhnutých čokolád odstráňte poháre / použila som rukavice aby neboli na čokoláde odtlačky 🤭 Mne sa podarilo niektoré pekne vytiahnuť, pri niektorých som na dolnej časti pri zvare pohár "otvorila" a tak ho dala dole.

Na plnku vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a už len premiešame.

Do čokolády navrstvíme plnku, ovocie a korpus... Podľa chuti. Asi cm pod okrajom pohára som dala korpus a poslednú dávku krému. Z poslednej dávky krému spravte kopček a posypte rozdrveným korpusom. Ozdobte podľa chuti.

Dobrú chuť 🙂

Podobné recepty

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky

Sendvič Monte Cristo