Krupicový nákyp

Klasický krémový dezert bez múky.

Ingrediencie

Tvarohové cesto:
500 g ricotty
2 vajcia
5 – 7 PL xylitolu alebo medu
1 hrnček celozrnnej krupice
1 PL chia semienok
1 hruška alebo iné ovocie

jogurtové cesto
250 ml bieleho jogurtu
3 PL xylitolu alebo medu
2 vajcia
3 PL holandského kakaa

Postup prípravy

Zmiešame ricottu, vajcia, xylitol, krupicu a chia semienka. Cesto vylejeme do menšej formy o priemere cca 18 cm. Tortovú formu nezabudneme vymazať olejom alebo maslom. Hrušku zbavíme šupky, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do cesta. Pečieme 30 minút vo vyhratej rúre na 190 °C. Ak sa cesto nechce stiahnuť, tak posledné minúty zmeňte ohrev na teplovzdušný.

Všetky ingrediencie na jogurtové cesto zmiešame a vylejeme na ešte teplý koláč. Potom cesto vrátime do rúry na ďalších 20 - 30 minút.

Koláč sa po vychladnutí stiahne a zostane pevný. Najlepší je vychladený.

Podobné recepty

Kchachapuri – syrový chlieb

Syrovo cesnakové buchty

Focaccia s pečeným cesnakom

Syrové motance