Kuracie stehienka na hruškách

Ingrediencie

4 kuracie stehná
4 hrušky
1 lyžica masla
2 lyžice medu
400 ml bieleho vína (na podliatie)
1 štipka mletej škorice
soľ. mleté čierne korenie, mleté chilli papričky
olivový olej

Postup prípravy

Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a prudko opražíme z obidvoch strán na oleji. Mäso vyberieme a odložíme bokom. Hrušky rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a šupky.

Keramickú zapekaciu misu vytrieme maslom, na dno naukladáme pripravené hrušky nakrájané na mesiačiky, posypeme škoricou a pridáme pripravené mäso. Pokvapkáme medom a zalejeme bielym vínom.

Prikryjeme alobalom a 50 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Podávame s ryžou a šalátom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom