Kuriatka po taliansky

Ingrediencie

1 kg kuriatok (ale môžu byť aj iné huby)
2 cibule
Nálev:
3 l vody
3 dl bieleho vínneho octu
30 g soli
3 – 5 vetvičiek rozmarínu
3 vetvičky tymiánu
6 klinčekov
6 bobkových listov
1 liter olivového oleja.

Postup prípravy

Všetky suroviny na nálev dáme do veľkého hrnca a varíme ich. Keď nálev zovrie, pridáme očistené a nakrájané hríby a cibuľu nakrájanú na mesiačiky alebo na drobno. Povaríme 5 -10 minút, záleží od typu a veľkosti hríbov. Môžeme ich nechať hodinku odstáť a potom znova prihriať po bod varu. Hríby tak viac absorbujú vône byliniek, ale to len v tom prípade, ak by ste bylinky vyberali z nálevu.

Naložíme do umytých pohárov aj s nálevom. Ja z nálevu vyberám bylinky, aby hríby neboli príliš aromatické, ale pokojne ich tam môžete nechať. Sterilizujeme 20 minútri teplote 90 °C. Potom na chvíľu poháre obrátime hore dnom a po pár minútach obrátime späť. Necháme pomaly vychladnúť v teplej a suchej miestnosti. Po vychladnutí odložíme do komory.

Podobné recepty

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu