Vyhľadať

Autor receptu

anetakubus

Kysnuté slivkovo makové koláčiky

Ingrediencie

150g polohrubej múky
200g hladkej múky
0,7dcl oleja
1,1dcl vody
Štipka soli
4čl cukru

Na kvások:
1 kocka droždia
200ml mlieka
2čl cukru

Plnka:
Hrsť sliviek
1 škoricový cukor
1čl vanilkového pudingu
Ochutený mak (mletý mak zmiešaný s ovocným džemom)

Postup prípravy

Na kvások si zohrejeme mlieko s cukrom a rozdrobime doň droždie.

Múku, soľ, cukor zmiešame a pridáme olej a kvások. Vymiesime nelepive cesto, ktoré sa Vám musi odliepat od steny misky a nesmie sa trhať. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Zatiaľ si pripravíme plnku.

Slivky nakrájame na malé kúsky, ktoré zmiešame so skoricovym cukrom a pudingom. Na panvici ich trosku podusíme kým zmes neztuhne a necháme vychladnúť.

Z cesta povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme slivkovou zmesou a zavrieme. Do stredu urobíme malu jamku, potrieme vajíčkom a do jamky dáme kôpku maku.

Pečieme do hnedá na 180° stupňov. Vychladnute plnene buchty môžeme ešte posypať praskovym cukrom

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz