Lepkavé krídelká

Ingrediencie

12 kuracích krídielok
2 PL olivového oleja
1 citrón – šťava
1 ČL soľ
2 ČL grilovacie korenie
1 ČL zaúdená červená paprika
2 ČL medu
1/3 ČL čierne korenie
1/2 ČL mletých čilli papričiek alebo iného pikantného korenia

Postup prípravy

Krídelká opláchneme a necháme odtiecť, prípadne osušíme papierovou utierkou. Do misky si vytlačíme šťavu z 1 citróna, zvyknem naliať tak 2/3 a potom dolievam podľa chuti. Pridám všetky ostatné suroviny okrem krídelok. Všetko premiešam a ochutnám. Ak niečo mojej chuti chýba, tak ešte dochutím.

Grilovacie korenie mi najviac chutí od Kotanyi, niekedy používam aj Grilované Kura, ale to je menej pikantné, tak vtedy pridávam viac čilli. Zväčša mám domáce usušené čilli papričky a tie si dávam do mlynčeka, ale rada používam aj zaúdené chipotle papričky a olej z nich. Dokonale "vyštípu" jedlo, ale treba ich dávať s mierou, aby neboli krídielka len štiplavé. Musí byť cítiť mixovaná chuť, kyslo-sladko-pikantné.

Keď je marináda namiešaná, prelejem ju do uzatváracieho igelitového vrecka a vložím tam aj krídielka. Nechávam odstáť cez noc v chladničke. Pravidelne prevraciam vrecko cca každých 15 minút prvú hodinu.

Na druhý deň pečiem v predohriatej rúre na 230 stupňov cca 45 - 50 minút. Takto namarinované krídelká, či stehienka si dávam aj do mrazáku. Treba ich nechať odstáť aspoň hodinku pred zamrazením.

Je to super pomoc, keď nestíham, len vyberiem z mrazáku a rovno šupnem do predohriatej rúry, len vtedy pečiem minimálne 60 minút.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz