Likérový baranček

Ingrediencie

125 g polohrubá múka
125 g škrobová múčka
1 balíček kypriaci prášok do pečiva
250 g práškový cukor
2 balíčky vanilkový cukor
5 ks vajce
250 ml olej
250 ml vaječný likér

Postup prípravy

V miske vyšľaháme do peny vajcia, pridáme olej a vaječný likér. V druhej miske zmiešame všetky sypké suroviny a obe zmesi spolu vymiešame ručným šľahačom. Formu barančeka vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne hodinu. Aby nám baranček dobre vypadol z formy, ihneď po vybratí ju obalíme vlhkou utierkou (namočenou v studenej vode a dobre vyžmýkanou). Takto necháme asi 10 minút. Barančeka vyklopíme až keď je celkom vychladnutý. Posypeme práškovým cukrom, ozdobíme mašľou a Veľká noc môže prísť.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom