Linecké srdiečka

Ingrediencie

750 g špaldová múka
500 g maslo
250 g práškový cukor
1 ks vanilínový cukor
3 ks žĺtok
1 ČL nastrúhaná citrónová kôra

Postup prípravy

Do zmäknutého masla zapracujeme žĺtky. Pridáme práškový a vanilínový cukor, nastrúhanú kôru citróna. Postupne pridávame múku. Vypracujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a necháme v chlade cca hodinu odpočívať a zachladiť. Môžeme ho tam ponechať aj do druhého dňa.

Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 8-10 minút.

Srdiečka majú byť upečené do ružova. Keď vychladnú, ozdobíme červenou polevou, kto chce môže ich pozlepovať ríbezľovým džemom, alebo ním nalepiť srdiečkové cukríky na ozdobu.

Podobné recepty

Čokoláda s granátovým jablkom

Vianočný veniec

Red berries crinkles

Hruškovo tekvicový koláč