Maková bublanina

Šťavnatý makový koláčik. Recept je na malý plech 19 x 19 cm.

Ingrediencie

1 hrnček ovsených vločiek (bez lepku)
1 hrnček amarantových vločiek
1/ hrnčeka makovej múky alebo mletého maku
1/3 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
1 hrnček kokosového jogurtu
1 PL oleja
3 PL medu
3 vajcia
125 g čučoriedok alebo iného ovocia

Postup prípravy

V jednej miske zmiešame suché ingrediencie a v druhej zmiešame všetky mokré. Potom obsah misiek spojíme a premiešame vidličkou.

Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Na vrch poukladáme ovocie, cesto je husté, tak nám nespadne na dno.

Rúru vyhrejeme na 180°C a koláč pečieme 45 - 55 minút. Po upečení ho necháme celkom vychladnúť a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom