Malinová nepečená torta

Ingrediencie

Korpus:
250 g čokoládových keksov
125 g masla

Malinová plnka:
200 g malín
250 g mascarpone
250 g kyslá smotana
100 g cukru
1 želatína na stuženie krémov (Dr.Oetker)

Postup prípravy

Keksy rozdrvíme na drobno buď v mixéri, alebo v igelitovom vrecku valčekom. Zalejeme roztopeným maslom a vyformuje v tortovej forme. Necháme asi 10 minút zatuhnúť v chladničke.

Mascarpone, kyslú smotanu, maliny a cukor zmiešame v miske a rozmixujeme. Ak je treba dochutíme cukrom alebo citrónovou šťavou. Želatínový prášok pripravíme podľa návodu a roztopený vlejeme do malinovej zmesi.

Malinovú zmes nalejeme do stuhnutého čokoládového korpusu a necháme stuhnúť v chladničke asi 1 hodinu. Podávame ozdobené šľahačkou alebo čerstvými malinami.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom