Malinová torta

Piekla som viac druhov zákuskov, ostal mi jeden plát korpusu. Po inventúre v chladničke vznikla táto torta 🤭.

Ingrediencie

✔️ 1 plát korpusu


➡️ Malinové želé


✔️ čerstvé maliny


✔️ 1.5 balíčka agaru


✔️ xylitol


✔️ 0.75 l voda / malinová šťava / sirup + voda


➡️ Smotanovo – šľahačkový krém


✔️ 400 ml smotana na šľahanie


✔️ 300 g kyslá smotana


✔️ 2 balenia stužovač šľahačky


✔️ 2 balenia vanilkový cukor

Postup prípravy

Kraje korpusu som orezala pomocou formy, ktorú som na celú tortu použila / odopínaciu, bez dna. Priemer cca 20cm.

Agar pripravíme podľa návodu na balení / s vodou, malinovou šťavou, vodou a sirupom - podľa chuti. Dosladíme, použila som xylitol. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

Korpus dáme do formy, na korpus rozložíme maliny. Zalejeme vychladnutým agarom a dáme do chladničky stuhnúť. Keď je želé stuhnuté, formu dáme dole.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom. Primiešame kyslú smotanu.

Na stuhnuté želé a boky torty rozotrieme smotanový krém. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť 🙂

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom