Mandarínkova torta

Torta plná mandariniek a bielej čokolády v bezlepkovom a bezlaktózovom prevedení.

Ingrediencie

Cesto:
4 vajcia
100 g bielej čokolády
100 g múky doves farm (modrej)
1 PL kokosového oleja
1 plechovka mandariniek

Krém:
200 ml bezlaktózovej šľahačky
100 g bielej čokolády
1 PL želatínového stužovača na krém
3PL vody

Ozdoba:
2 mandarínky
sušené maliny

Postup prípravy

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame kokosový olej. Postupne vmiešame žĺtka do čokolády. Vymiešame bielka na tuhý sneh a vmiešame ho do čokoládovej zmesi. Primiešame múku a nakoniec vmiešame mandarínky. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 40 - 50 minút.

Šľahačku vylejeme do hrnčeka a nalámeme do nej druhú bielu čokoládu. Na slabom ohni ju necháme roztopiť, ale nesmie nám vrieť. Potom Šľahačku odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť, kým ju odložíme aspoň na 6 hodín do chladničky. Potom ju vyšľaháme ručným mixérom. Ak sa nám nedarí vyšľahať do tuha, spravíme si želatínový stužovač podľa návodu. Následne ho primiešame do šľahačky.

Šľahačku natrieme na upečený koláč. Ak sme použili stužovač, pracujeme rýchlo, lebo krém rýchlo stuhne. Ozdobíme čerstvými mandarínkami a sušenými malinami. Môžeme posypať kokosom, aby torta vyzerala ako zasnežená.

Podobné recepty

Zemiakový majonézový šalát

Kokosky

Norimberské perníčky

Vínové koláčiky