Mandľové medovníky

Medovníky bez múky s chuťou marcipánu.

Ingrediencie

300 g mleté mandle
20 g strúhaný kokos
2 PL med
1 vajce
1 KL mletej škorice
1 hrsť mandľové lupienky

Postup prípravy

Pomleté mandle zmiešame s kokosom a so škoricou. Vajce rozšľaháme s medom a primiešame k nemu sypkú zmes. Miešame vidličkou, kým cesto nie je kompaktné, potom primiešame mandľové lupienky. Zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu v chladničke.

Po hodine cesto vyberieme a vyvaľkáme medzi potravinovou fóliou alebo medzi papierom na pečenie. Vaľkáme asi na hrúbku 3 mm a vykrajujeme s menšími formičkami. Opatrne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 10 - 15 minút.

Medovníky pečieme do "neupečena". Vrch má byť jemne upečený, ale spodok zostáva mäkký. Necháme úplne vychladnúť a potom preložíme do plechovky a uskladníme na neskôr. Medovníčky zostávajú jemne lepkavé, ale veľmi mäkké.

Podobné recepty

Zemiakový majonézový šalát

Mandarínkova torta

Kokosky

Norimberské perníčky